KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Kırıkköy Ortaokulu

2884332028
Kırıkköy Lüleburgaz KIRKLARELİ
Vizyon
Çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu, hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış, çalışma ortamı, öğrenci başarı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir ilköğretim okulu olmak.
Misyon
İlköğretim programında tespit edilmiş amaçlar doğrultusunda öğrencilerimize; İlgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak. Türkçeyi doğru kullanma, tüm ders ve programlarda belirlenen hedefler doğrultusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmak. Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan, doğru düşünebilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. Atatürk ilke ve inkılaplarına, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak hak ve sorumluluklarını bilen, milli, toplumsal değerlere sahip, ülkesini, milletini, bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak. Başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi, mutlu ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam Gün
8.40-15.25
Ulaşım
Köy minibüsleri ile her saat başı Lüleburgaz otobüs terminalinden karşılıklı seferler ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
2000 Nüfuslu beldemiz halkı, geçimini tarım ve yakındaki fabrikalarda çalışarak sağlamaktadır.Tarım ürünlerinin en bilineni pırasadır.Sınırları içinde bir tekstil fabrikası bulanmaktadır.
Lüleburgaz´a 17 Km. Kırklareli´ne 45 Km